Termékek Menü
Piszkos Fred 2. magyar kiadás Katt rá a felnagyításhoz

Piszkos Fred 2. magyar kiadás

Ár:
9.490 Ft
A Piszkos Fred egyszerre blöff- és stratégiai társasjáték, mindez Rejtő Jenői környezetben.
Elérhetőség: Rendelhető
Cikkszám: 65249
Gyártó: Gémklub
Nyomtatási nézet
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

- Uram! A késemért jöttem!
'- Hol hagyta?
'- Valami matrózban.
'- A csapos mesélte milyen szép kés van bennem.
'- Kérném vissza, mert éjjel mégsem mehetek haza kés nélkül.
'- Ha kihúzza, elvérzem, úgyhogy várja csak meg az orvost!
'- Azért, mert magába szúrnak egy kést, még nincs joga megtartani. Ez önbíráskodás!


Fülig Jimmy e klasszikussá vált párbeszédével immár nem csak a magyar irodalom felejthetetlen hőse, hanem a társasjáték világé is. A Piszkos Fred a kapitány című regényben leírt kalandjai most az azonos című társasjátékban folytatódnak, ahol Vadsuhanccal és örök riválisával, Piszkos Freddel új balhékba keveredik. Méghozzá nagy balhékba.

A játékot akár 10 játékos is játszhatja, és minél többen vannak, annál élesebb a küzdelem, annál nagyobb a móka. A játék öt menetből, és minden menet három fázisból áll. Az első minden esetben a bandatagok elhelyezése a táblán, ahol helyet szerezhetnek valamelyik kocsmában, vagy megpróbálhatják befolyásolni a három főszereplőt, hogy később ezzel bónuszpontokat szerezzenek. Miután mindenki letette mind a hat figuráját, elkezdődik a második fázis, a Verekedés. Itt nézzük meg, ki mennyi emberével vette be magát a kocsmákba. Aki egy kocsmában többségben van, megszerezheti magának az ott lévő két gengszter egyikét, míg ha döntetlen van, akkor van esélye egy embernek mindkét gengsztert magához vennie. Már ezekért a gengszterekért is jár győzelmi pont, de a nagy pontvadászat csak ezután jön. A harmadik fázis ugyanis a Nagy balhé, ahol a gengszterkártyák lekerülnek a táblára, a 0-tól 9-ig számozott mezőkre. Ha egy kártya lekerül az értékének megfelelő mezőre, akkor azonnal értékelni kell, és minden kártyáért annyi pont jár, ahány lapból áll a sor, ahova beillesztjük. Kártyát mindig az tehet le, akinek a legkevesebb pontja van, így folyamatosan egyensúlyban vannak a játékosok.

A letett kártyák kapcsolatban állhatnak a főszereplőkkel is, és ha korábban befolyásoltuk Fülig Jimmy-t, Vadsuhancot vagy Piszkos Fredet, akkor most bónuszpontokat kapunk a velük kapcsolatban álló gengszterkártyákért.
Ez a menet zajlik le egymás után ötször, és aki a folyamatos balhék során a legtöbb pontot szerzi, az nyeri a játékot!

Ez az alapjáték, de a szabályok további lehetőségeket nyújtanak a haladó játékosoknak. Ezek szerint a három főszereplő különleges tulajdonságokkal bír, de minden körben csak egyszer kérhető a segítségük. Ez további komoly taktikázásokra nyújt módot, és a játék ezáltal alkalmassá válik arra is, hogy ne csak a könnyed kihívások keresői találják meg számításukat vele.
Hány játékos 2 vagy több játékos
Játékidő 45-90perc
Játékosok száma 2-10
Márka Gémklub
Méret 30 x 30 x 7,5cm
Mit fejleszt? Empátia;koncentráció;Megosztott figyelem;Problémaérzékenység;Taktikai gondolkodás
Kinek ajánljuk? fiúknak és lányoknak

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írd meg véleményedMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek

Termék címkék: stratégia, társasjáték